Po slabšem vtisu, ki so ga na današnjem svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah pustili slovenski slalomisti, je v sprinterskemspustu zablestel kajakaš Nejc Žnidarčič.

Primorec, ki je svetovni prvak postal že petič, je za 56 stotink sekunde ugnal Francoza Luco Barona, bron pa je osvojil še en Francoz Maxence BarouhSlovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnil Anže Urankar, za kolajno je zaostal za sekundo in sedem stotink. Tim Novak je bil deveti.

"Ponosen sem na to. Svetovna prvenstva so na sporedu od leta 1952, nikoli do zdaj pa nihče ni bil petkrat svetovni prvak. Vedno, ko si na vrhu neke razpredelnice, je super občutek, jaz sem danes kar na dveh," je bil ponosen 37-letni Žnidarčič, ki ne obžaluje, da njegova disciplina ni olimpijska: "Zaradi tega nisem razočaran. Že ko sem šel v ta šport, ni bil olimpijski, vedel sem, kam se podajam. Zame ni vse v olimpijskih igrah. Želim početi stvari, ki me zabavajo, ki me veselijo. In če si še najboljši v tem, potem res ne vidim nobenih težav."

Šempetrčan je letos svetovni prvak postal bolj prepričljivo kot pred dvema letoma, ko je zmagal le za stotinko. Tudi vožnjo je označil kot vrhunsko: "To je bila optimalna vožnja, vsaj tu na tej progi. Če bi vse najboljše dele na treningih sestavil v eno, ne bi bila tako dobra kot ta. Izkušnje, ki pridejo z leti, se poznajo, da si najboljši, ko je to najbolj potrebno."

Slovenski kajakaši in kajakašice so na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah danes razočarali, saj so ostali brez želenih uvrstitev, v finale pa se je uvrstil le Peter Kauzer. Kauzer je boljšo uvrstitev je zapravil pri 20. in 21. vratcih ter tekmovanje končal na osmem mestu. Brez teh napak bi osvojil srebrno kolajno.