Nagrada?

Glavni prognostik za epidemijo koronavirusa med nadzornike SDH

G.G./STA
22. 9. 2021, 15.31
Posodobljeno: 22. 9. 2021, 15.37
Deli članek:

Leona Cizlja iz Instituta Jožef Stefan (IJS) v zadnjem letu poznamo kot osebo, ki razlaga projekcije širjenja epidemije koronavirusa. Redni profesor na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko in vodja odseka za reaktorsko tehniko na IJS pa bo novem tudi član nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Sašo Švigelj
Leon Cizelj je dobil dodatno zadolžitev.

Nadzorni svet SDH sestavlja pet članov, vse imenuje DZ za pet let z možnostjo enkratne ponovne izvolitve na predlog vlade. Po Kržanovem odstopu je strokovna komisija, ki jo je imenoval finančni minister Andrej Šircelj, maja objavila javni poziv za novega člana nadzornega sveta SDH.

Na razpis se je prijavil le Cizelj in se bo zdaj v nadzornem svetu SDH pridružil predsednici Karmen Dietner ter članom Ivanu Simiču, Božu Emeršiču ter Janezu Vipotniku.

Kot je poslancem povedala Maja Hostnik Kališek s finančnega ministrstva, ima Cizelj ustrezno izobrazbo ter bogate izkušnje z vodenjem v mednarodnem okolju. Izpolnjuje vse pogoje za to mesto ter ustrezno dopolnjuje strokovno znanje in kompetence trenutnih članov nadzornega sveta, je dodala.

Njegovo imenovanje je danes podprlo 46 poslancev, proti jih je bilo 36.