evropsko prvenstvo

Slovenski odbojkarji že tretjič po zlato; so lahko tokrat uspešni?

B.K./STA
19. 9. 2021, 08.24
Posodobljeno: 19. 9. 2021, 08.26
Deli članek:

Slovenske odbojkarje danes v Katovicah čaka še drugi zaporedni in tretji finalni nastop na evropskih prvenstvih.

Profimedia

Po Sofiji 2015, ko je bila boljša Francija, in Parizu 2019, takrat so morali priznati premoč Srbom, danes slovenski odbojkarji upajo, da se bo tokrat uresničil pregovor: v tretje gre rado in da bodo osvojili še tako želeno zlato kolajno. Tokrat se bodo za njo merili z Italijani.

Slovenci so do zdaj držali obljubo, stopnjevali so formo, višek pa dosegli v polfinalu, ko so po Češki izločili še drugega gostitelja prvenstva, Poljake. Ti so bili v vlogi favorita, do obračuna s Slovenci niso izgubili niti ene tekme, toda po dobljenem prvem nizu so naleteli na razpoloženega tekmeca, ki je znal kaznovati vsako napako.

V predtekmovanju klonili

Nasproti Slovencem bodo v zadnjem dejanju stali Italijani, ki so bili v drugem polfinalu boljši od branilcev naslova, Srbov. S tem se je tudi izpolnila želja slovenskega selektorja Alberta Giulinija, ki bo pred tekmo z užitkom poslušal tudi svojo himno.

Profimedia

Slovenci in Italijani so se merili že v predtekmovalni skupini, s 3:1 so bili boljši azzurri. Ti skozi prvenstvo odlično servirajo, zelo dobri so tudi v bloku. Njihova glavna napadalna orožja so Alessandro Michieletto, Daniele Lavia in Gianluca Galassi.