Zaslužkarji med alternativci

Pri zdravilcu: odpravi vas brez računa in vse spravi v lasten žep

Polona Krušec
14. 9. 2021, 20.00
Posodobljeno: 14. 9. 2021, 20.33
Deli članek:

Nekateri Slovenci pogosto zahajajo k zdravilcem. Najbolj priljubljeni, pa tudi najbolj množično prisotni na trgu, so bioenergetiki. Če ste že bili pri kakšnem, vam je jasno, da ne delajo ravno tako kot bi morali …

Nikola Miljković/Ekipa
Matjaž in Alenka Rupert.

Ena najpogostejših nepravilnosti oz. kršitev, ki jo storijo, je, da vam za opravljeno storitev ne izdajo računa. To ne pomeni, da ste storitev prejeli zastonj, ampak, da vam zanjo niso izdali računa in da so celoten znesek obdržali zase, ga skrili pred državo, torej od njega v proračunsko blagajno ni bilo odvedeno nič. 

Kako pogosta praksa je to, je sicer težko oceniti. Dejstvo je, da ni prav vse, ki se na slovenskem ukvarjajo z alternativo, kamor med drugimi spadajo tudi reiki, naturopatija, osteopatija, homeopatija in šamani, za vreči v isti koš. Nekateri imajo svojo dejavnost namreč urejeno na način, da spoštujejo zakone, ki so jih dolžni. Za opravljanje svoje izbrane dejavnosti imajo licenco, poleg tega so jo registrirali in za storitev, ki jo opravijo, izdajo račun. Preverili smo, kdo so največji zaslužkarji in kakšni so njihovi prihodki. Med njimi poleg naturopatinje Erike Brajnik in njenega soproga izstopata Alenka in Matjaž Rupert, lastnika podjetja P.E.C.A. International.

Več v sredini izdaji Novic Svet24!