Poklukarjev naslednik

V UKC Ljubljana novo vodstvo še pred največjo krizo?

S.R./STA
14. 9. 2021, 06.05
Posodobljeno: 14. 9. 2021, 06.16
Deli članek:

V ljubljanskem kliničnem centru bodo izbirali novo vodstvo. Ali se za položaj poteguje tudi aktualni v. d. generalnega direktorja Jože Golobič, še ni znano.

STA
V UKC Ljubljana bi lahko novo vodstvo izbrali že konec meseca.

Rok za oddajo prijav na razpis za generalnega in strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana se izteče danes, razpisna komisija pa bo poslane prijave prevzela v četrtek. V UKC Ljubljana so pojasnili, da bodo novo vodstvo predvidoma imenovali na seji sveta zavoda 27. septembra.

Predsednik sveta UKC Ljubljana Matjaž Trontelj je po odločitvi za objavo razpisov pojasnil, da z razpisoma ne želijo čakati, da se s postopki ne bi mudilo ravno v času, najbolj obremenjenem zaradi epidemije covida-19 in drugih respiratornih obolenj. "Poleg tega naša največja bolnišnica vstopa v zgodovinsko in izjemno zahtevno obdobje investicij. Potrebna bo izjemna učinkovitost, dobro vodenje in organizacija dela zavoda za nemoteno izvajanje teh zahtevnih nalog," je navedel.

Meni, da velja poskusiti narediti še kaj več

Da razmišlja o prijavi, je že pred časom potrdil nekdanji predsednik sveta zavoda in aktualni v. d. generalnega direktorja Jože Golobič, ki je vodenje UKC prevzel po odhodu predhodnika Janeza Poklukarja na mesto ministra za zdravje. Še prejšnji svet zavoda ga je na mesto vršilca dolžnosti direktorja največje slovenske bolnišnice imenoval februarja, in sicer do imenovanja novega oz. za največ eno leto. "Menim, da smo se z ekipo ujeli in da velja poskusiti narediti še kaj več," je ob sklepu sveta zavoda, da objavi razpis, povedal Golobič.

Poklukar o morebitni podpori Golobiču za vodenje UKC s polnim mandatom v nedavnem pogovoru ni želel govoriti, saj je nenazadnje razpis še odprt. "Zaenkrat lahko rečem, da je upravičil zaupanje, ko je prevzel vodenje osrednje slovenske bolnišnice," je ocenil Poklukar.

Mandat za generalnega direktorja UKC Ljubljana traja štiri leta, po preteku mandatne dobe pa je lahko posameznik znova imenovan na isto mesto. Prav tako štiriletni mandat strokovne direktorice pa se Jadranki Buturović Ponikvar izteče februarja prihodnje leto.