Tonin prepričan, da stabilne vlade ne bo brez NSi

Na taboru Nove Slovenije: »Vlade pod vodstvom SDS v družbo vnašajo stalne konflikte«

R.T.
12. 9. 2021, 16.13
Posodobljeno: 12. 9. 2021, 17.08
Deli članek:

Nastop predsednika NSi Mateja Tonina na taboru v Žužemberku kaže, da se je začela predvolilna kampanja.

Bobo
"Vlada, ki bi jo vodila NSi, se bo osredotočila na vizijo in ne na ideologijo. Nikogar ne bomo spraševali, v kaj veruje, ampak ali verjame v svobodno, pravično in varno Slovenijo," je dejal Tonin.
Po Toninovih besedah jim javnomnenjske ankete kažejo stabilno podporo in da bi na volitvah dobili med sedem in devet poslancev. Zdaj ima stranka NSi v DZ sedem poslancev.

Pred okoli tisoč glavo množico, ki se je po zagotovilih NSi preverjeno izkazala s covidnim potrdilom (zdaj že dobro znani pogoj PCT), je bil najbolj zanimiv govor predsednik stranke in obrambnega ministra v aktualni vladi Mateja Tonina.

Predsednik NSi je samozavestno nastopil in dejal, da ekipa ministrov NSi dokazuje, da je »možno delati dobro in premikati meje«. »NSi v to vlado ni stopila iz ljubezni, ampak zaradi odgovornosti in zavezanosti, da uresničimo naš program. V politiki ni prijateljev, zato se lahko zanesemo le sami nase. Ljudem moramo povedati, da je drugačna Slovenija možnost in da je prihodnost pod Novo Slovenijo boljša,« je razmišljal Tonin in sklenil, da »stabilne vlade ne bo brez povezovanja čez politično sredino. Ni vprašanje, s kom bo sodelovala NSi, ampak kdo nam bo pomagal graditi normalno in v prihodnost usmerjeno Slovenijo.«

V kontekstu trenutnega in bodočega sodelovanja v vladi Janeza Janše pa so bile najbolj pomenljive Toninove besede, kot jih navaja Slovenska tiskovna agencija: »Vlade pod vodstvom SDS so se izkazale, da so v stalnem konfliktu z mainstream mediji in levimi nevladnimi organizacijami. Vlade pod vodstvom novih obrazov so se vedno doslej izkazale kot strašansko neučinkovite. In vlade pod vodstvom antijanša konfederacije so bile vedno prepirljive in absolutno neučinkovite. Če voliš iste ljudi, težko pričakuješ drugačne rezultate.« Na Twitter računu NSi pa so z malenkost obrnjenimi besedami ohranili pomen izrečenega: »Slovenski politični prostor je predvidljiv. Vlade pod vodstvom SDS v družbo vnašajo stalne konflikte. Leve vlade novih obrazov so neučinkovite in v stalnih notranjih sporih. Cilj NSi pa je prinesti Sloveniji normalnost in razvoj brez konfliktov.«

Na Twitterju so se pod tem zapisom pojavila vprašanja, kdo pa torej sodeluje v vladi pod vodstvom SDS, ki vnaša konflikte. Še bolj zanimivo pa bo, kako se bo odzval premier in predsednik SDS Janez Janša.