Dvakrat drugi

Kauzer vesel še enih stopničk

G.G./STA
11. 9. 2021, 16.04
Posodobljeno: 11. 9. 2021, 16.07
Deli članek:

Nov velik dosežek Petra Kauzerja. Na zadnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju je zasedel drugo mesto, v skupnem seštevku pa je bil prav tako drugi.

STA
Peter Kauzer

Kauzer je progo v Pauju prevozil brez napake in jo končal v času 95,63 sekunde. Za 55 stotink ga je nato v drugi polovici nastopajočih ugnal le Čeh Vito Prindiš, ki je dobil že tekmo prejšnji teden v španskem Seu d'Urgellu. Tretji je bil Britanec Joseph Clarke, ki je za Čehom zaostal 1,25 sekunde.

"V Pauju sem se vedno dobro počutil. Tudi cel teden sem imel na treningu dober občutek na vodi. V kvalifikacijah in polfinalu vožnji nista bili takšni, kot sem si želel, v finalu pa sem bolj napadal, vedel sem, kje lahko pridobim. Na koncu je malo zmanjkalo za zmago, ampak vesel sem še enih stopničk. Napredujem iz tekme v tekmo, prejšnji teden sem bil tretji, tokrat drugi, pred nami pa je še svetovno prvenstvo, kamor se odpravljam zelo motiviran," je v izjavi za Kajakaško zvezo Slovenije dejal Kauzer.

V skupnem seštevku je 38-letni Hrastničan s četrtega napredoval na drugo mesto, potem ko je prehitel danes sedmouvrščenega Italijana Giovannija De Gennara ter desetega Avstrijca Felixa Oschmautza. Prindiš je na koncu po štirih tekmah zbral 263 točk, Kauzer na drugem mestu pa 239. Di Gennaro je bil tretji z 220 točkami.

"Vedel sem, da nas je prvih pet blizu skupaj. Za piko na i smo bili tudi v finalu z izjemo Grigarja (Jakub Grigar, op. STA). Dobra borba je bila, vožnje zelo dobre. Pokazali smo, kaj lahko naredimo, in na koncu mi je uspelo osvojiti drugo mesto na tekmi ter drugo tudi v skupnem seštevku, zaradi česar sem izredno vesel," je zadnji obračun najboljših opisal Kauzer.