Nezakonita pooblastila?!

Janšev oproda podpisuje dokumente namesto Kustečeve

R.T.
6. 9. 2021, 19.00
Posodobljeno: 7. 9. 2021, 06.54
Deli članek:

Medtem, ko aktualna šolska ministrica daje videz, da ne obvladuje zaupane ji ministrske vloge, se na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport krepi vloga Marjana Dolinška. Slednji je kot sekretar zaposlen v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, pisarno pa ima v prostorih šolsega ministrstva.

STA
Marjan Dolinšek

Aktualna ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, ki se je prejšnji mesec kljub cepljenju z dvema odmerkoma cepiva AstraZeneca okužila s koronavirusom, je  vendarle prišla na delovno mesto. 

Po tem, ko je sredi prejšnjega tedna na političnem parketu po poročanju Večera odjeknila vest o tem, da bi Kustečeva utegnila ostati brez ministrske funkcije, zamenjal pa bi jo naj kar njeni državni sekretar na MIZŠ, odgovoren za visoko šolstvo dr. Mitja Slavinec, so dobro obveščeni viri blizu predsednika 14. slovenske vlade Janeza Janše te novice zanikali. Verjetnosti, da bi se Kustečeva zaradi težkih očitkov umaknila sama, pa so pripisali malo možnosti.

Bobo
Simona Kustec

Je pa med tem, ko je bila ministrica Kustečeva bolniško odsotna, še večja pooblastila na MIZŠ pridobil nekdanji poslanec SMC Marjan Dolinšek, ki je uradno, ker Kustečeva zanj na ministrstvu več ni imela proste kvote, zaposlen v kabinetu predsednika vlade Janše. Nekaj mesecev po tem, ko je aktualna vlada prevzela posle od prejšnje, 13. vlade, je Dolinšek že dobil pisarno na MIZŠ in kmalu zatem tudi številna pooblastila, ki so se v preteklih tednih še dodatno razširila. 

Več v torkovi izdaji časopisa Novice Svet24 ali na Trafika24 v digitalni izdaji.