Dirka po Španiji

Rdeča majica na dosegu roke, Roglič je imel stvari pod nadzorom

S.R.
28. 8. 2021, 18.06
Posodobljeno: 28. 8. 2021, 19.01
Deli članek:

Današnja etapa dirke po Španiji ni postregla s kakšnimi presenečenji ali pretresi.

Profimedia
Primož Roglič

Slovenski kolesarski as in zlati olimpijec Primož Roglič je danes v 14. etapi dirke po Španiji lovil rdečo majico. Pred gorsko etapo, ki je od Don Benita vodila do vrha Pico Villuercas, je za vodilnim Norvežanom Oddom Christianom Eikingom zaostajal 1,56 minute. Pred njim je bil tudi Francoz Guillaume Martin, ki je imel za Norvežanom 58 sekund zaostanka. Glavni trije Rogličevi tekmeci, Španec Enric Mas, Kolumbijec Miguel Angel Lopez in Avstralec Jack Haig so bili sicer uvrščeni za njim.

Karte med vodilnimi se po današnji 166-kilometrski etapi niso premešale. V vodstvu ostaja Eiking, a mu za vrat že krepko diha Martin. Roglič, ki je etapo končal na 17. mestu, se je približal na 1,36 minute zaostanka. Sicer pa je enaintridesetletni Kisovčan nadzoroval položaj, kar zadeva njegove glavne tri tekmece za končno slavje. Od favoritov ga je za štiri sekunde prehitel le Kolumbijec Lopez.

Etapno zmago je sicer vknjižil Francoz Romain Bardet, ki je oblekel pikčasto majico. 43 sekund za njim je zaostal Španec Jesus Herrada, tretji je bil Avstralec Jay VineJan Tratnik, ki se je prav tako znašel med ubežniki, je z zaostankom dveh minut in 15 sekund zasedel deseto mesto.

Kolesarje tudi jutri čaka gorska etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi.