neurja

FOTO: Klestila je toča, drevje padalo po avtomobilih in stavbah

B.K.
16. 8. 2021, 07.07
Posodobljeno: 16. 8. 2021, 07.50
Deli članek:

Včerajšnje nevihte, ki so prečile Slovenijo, so s sabo prinesle nekaj razdejanja.

Vestnik.si
Neurje se je razbesnelo nad Pomurjem.

O nalivih z močnejšimi sunki vetra so poročali predvsem iz Pomurja. V Lendavi, Gornji Radgoni, Murski Soboti in na Goričkem je padla toča, močno deževje je poplavljalo ceste, podrta so bila tudi številna drevesa, poroča Vestnik.si. Na območju občin Apače, Beltinci, Cankova, Gornja Radgona, Grad, Kuzma, Murska Sobota, Radenci, Rogašovci in Velika Polana so zaradi večjega obsega neurja aktivirali prostovoljna teritorialna gasilska društva, piše na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje. Veter je podiral drevesa in razkrival strehe objektov, meteorna voda pa je zalivala kleti in pritlične prostore objektov, ponekod je bila poškodovana infrastruktura.

Močnejše nevihte so najprej sier nastale v Podravju, nevihta pa se je kasneje pomaknila do Pomurja.

V Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi je zaradi udara strele zagorela elektro omarica v stanovanjski hiši. V naselju Lešje v občini Majšperk pa je zemeljski plaz zasul del ceste.

V Posavju drevje poškodovalo nekaj objektov

V večernih urah je neurje z močnim vetrom zajelo tudi Posavje. Močan veter je razkril nekaj streh objektov ter podrl več dreves, nekatera so pri tem poškodovala nekaj vozil in objektov. Aktivirani so bili gasilci PGD Brežice, Bukošek in Sela, ki so posredovali na 15 lokacijah. Gasilci PGE Krško in PGD Dolenja vas so posredovali na 9 lokacijah.