Velika zmaga

Muri v Litvi uspel veliki met, čaka jih jesen v Evropi

S.R.
12. 8. 2021, 20.56
Posodobljeno: 13. 8. 2021, 07.38
Deli članek:

Nogometaši Mure so s četrtkovo zmago nad litovskim Žalgirisom napredovali v zadnji kvalifikacijski krog lige Europa.

Aleš Cipot
Kous je zatresel že v 12 minuti.

Četa Anteja Šimundže je na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh v Vilni premagala Žalgiris. Prva tekma v Murski Soboti se je končala z rezultatom 0 : 0, danes pa so po zadetku Žige Kousa, ki je zatresel že v 12 minuti, litovce premagali z rezultatom 1 : 0. S tem so se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij in najmanj skupinski del nove konferenčne lige, kar pomeni, da bodo tudi jesen preživeli v Evropi. To je dobro tako za moralo kot za njihovo blagajno, saj bo Mura s tem zaslužila dodatne tri milijone evrov, hkrati pa ostaja v boju tudi za skupinski del lige Europa. O nadaljevanju bo odločal dvoboj z graškim Sturmom. 

Po uvodnih trenutkih, ko sta imeli obe ekipo po dve polpriložnosti, so Sobočani povedli v 12. minuti, ko je Luka Bobičanec z leve strani kazenskega prostora žogo poslal proti nasprotni vratnici, tam pa jo je Kous poslal v mrežo za 1:0, poroča Slovenska tiskovna agencija. Saulius Mikoliunas je tri minute pozneje na drugi strani poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, toda Matko Obradović ni imel veliko težav. Pozneje je Mura uspešno pazila na tekmečeve nogometaše, ki si podobno kot Sobočani v prvem polčasu niso priigrali še kakšne nevarne priložnosti.

Tudi uvod drugega polčasa po poročanju STA ni prinesel posebej razburljive predstave, kar je šlo na roko Muri, ki je držala minimalno prednost. Žalgirisu je slovenski prvak prepustil posest žoge, sam pa pazil na vse dohode v nevarne cone. A v 70. minuti je litovska ekipa prišla do lepe priložnosti, na srečo Mure pa se pred vrati ni najbolje znašel Josip Tadić. Tri minute pozneje je pri Sobočanih streljal Žiga Škoflek, a je zadel Nemanjo Ljubisavljevića.

Litovci so zatem še bolj pritisnili, v 80. minuti je do obetavnega strela prišel Hugo Videmont, toda za malenkost zgrešil cilj, tako kot v 90. minuti s prostega strela.