"pot je še dolga"

Oglasil se je slovenski fotograf Miro Majcen, ki se je hudo poškodoval v letalski nesreči na Češkem

R.T.
7. 8. 2021, 14.26
Posodobljeno: 7. 8. 2021, 15.39
Deli članek:

Sporočil je, da je pot še dolga.

facebook
Miro Majcen

V bližini češkega kraja Jickovice, ki se nahaja slabih 100 kilometrov južno od Prage, je 21. junija letos strmoglavilo letalo akrobatske skupine Flying Bulls. Na v Združenih državah Amerike izdelanemu letalu T-28B Trojan sta bili dve osebi. Poleg pilota tudi slovenski fotograf Miro Majcen. Slednjega so s hudimi poškodbami s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Pragi, pilot je bil na mestu mrtev. Po navedbah strokovnjaka s področja letalstva Pavla Krejčija naj bi tehnične težave med letom privedle do odpovedi motorja. Pilot naj bi težavo javil, nato pa poskušal zasilno pristati. »Na žalost zasilni pristanek ni uspel, letalo pa je strmoglavilo,« je pojasnil Krejči. 

Češka policija
Kraj hude nesreče na Češkem.

Mnogi so se spraševali, kako je s slovenskim fotografom, Majcen pa se je te dni oglasil na družbenem omrežju Facebook. "Dragi moji, počasi se sestavljam, pot je še dolga. Hvala vsem za vso podporo, dobre želje in energijo," je zapisal.

Miro Majcen je sicer eden najuspešnejših in prepoznavnih koncertnih fotografov pri nas. Leta 2017 je s svojim delom prepričal legendarnega Micka Jaggerja in The Rolling Stones ter postal njihov uradni fotograf na evropski turneji.