gremo dalje

Luka Dončič: "Nikakor se še nismo predali"

B.K.
5. 8. 2021, 18.25
Posodobljeno: 5. 8. 2021, 18.27
Deli članek:

Zvezda slovenske košarkaške reprezentance Luka Dončič je po tekmi ponudil nekaj vzpodbudnih besed.

Reuters
Dončić proti enemu najboljših obrambnih igralcev v NBA Gobertom.

"Ponosen sem na ekipo. Izgubili smo, čeprav smo imeli na koncu lepo priložnost za zmago. Prav vsi so dali vse od sebe," je na novinarski konferenci dejal Luka Dončič. "Trdo smo delali dva meseca, da smo pokazali to igro tukaj in presenetili veliko ljudi. Nikakor se tukaj še nismo predali, saj je pred nami še en cilj, za katerega se bomo zdaj zbrali."

22-letni zvezdnik slovenske košarke je ob tem dejal tudi, da meni, da je bila njegova zadnja poteza v igri, ko je žogo podal Klemnu Prepeliču, kljub blokadi prava.

S porazom se je sicer končal niz osmih zmag Slovenije; štiri na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu (Poljska, Južna Koreja, Venezuela, Litva) konec junija in štiri v Tokiu (Argentina, Japonska, Španija, Nemčija). To je hkrati tudi prvi poraz Luke Dončića v dresu z državnim grbom.

Slovenski virtuoz je pred tem dobil vseh sedemnajst uradnih tekem, tudi na tej pa se je zapisal v zgodovino. Prav v zadnji minuti tekme je z desetim skokom postal šele tretji košarkar v zgodovini s trojnim dvojčkom na OI (16 točk + 10 skokov + 18 podaj). Pridružil se je Aleksandru Belovu 1976 (23 + 14 + 10) in LeBronu Jamesu 2012 (11 + 14 + 12).

Košarkarji Slovenije se bodo v soboto ob 13. uri merili z Avstralijo za bronasto odličje.