po porazu

Aleksander Sekulić: Francozi so uspeli omejiti Dončića, ostali igralci niso bili najbolj razploženi

A.S.
5. 8. 2021, 15.26
Posodobljeno: 5. 8. 2021, 15.34
Deli članek:

Košarkarji Slovenije so v polfinalu OI izgubili proti Franciji z 89:90. V soboto ob 13. uri jih čaka tekma za bronasto odličje proti Avstraliji. To je po tekmi povedal selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić.

Profimedia
Aleksander Sekulić

Po tekmi je najprej pred kamere stopil selektor Aleksander Sekulić. "Težko je tako hitro strniti misli. Zelo težka tekma, zelo fizična tekma. Na žalost, imeli smo zadnji napad, nismo uspeli v tem. Čestitam Franciji za vstop v finale. Pred nami je tekma za tretje mesto. Morali se bomo spočiti, dati vse od sebe in si poskusiti izboriti to medaljo".

Ob tem je dejal, da živčnosti ni bilo. "Lahko pa rečem, da smo si preveč dovolili, da so nas sodniki znervirali. Ne bi si smeli tega dovoliti, izgubili smo fokus na določene trenutke. Ko smo se zbrali in to dali na stran, je bilo veliko boljše, a na žalost prepozno". 

Sekulić je dejal, da se Francozi niso posebej "lotili" Luke Dončića. "Imajo te sposobnosti, atletske igralce, visoke. Uspeli so ga omejiti. Na žalost ostali igralci niso toliko razpoloženi. Na koncu smo imeli odprt met, spet so izkoristili svoje atletske sposobnosti, met so blokirali. Moramo čestitati Francozom za zmago". 

Kapetan Edo Murić je dejal, da je bila to najslabša predstava slovenskih košarkarjev na tem turnirju. "S to našo energijo in obrambo nismo bili na nivoju kot na predhodnih tekmah, kar je logično. Odmora je vedno manj, ekipe pa vedno močnejše. Francozi so kaznovali vsako našo napako, težko jih je bilo ustaviti. Bila je dobra borba, danes so zmagali oni. Sigurno boli, boli nas vse, ampak treba se je čim prej pobrati in izkoristiti zadnjo priložnost."