"Luka ima slovenijo v srcu"

Mirjam Potrebin: Zelo sem ponosna, da sem Lukova mama, da je to moj sin

R.T.
5. 8. 2021, 11.19
Posodobljeno: 5. 8. 2021, 11.38
Deli članek:

Pravi, da ima Luka Slovenijo v srcu.

Mediaspeed
Mirjam Poterbin

Mirjam Potrebin je za najtežji trenutek v Lukovi karieri označila njegov zgodnji odhod od doma.

Slovenski košarkarji so se prvič v zgodovini uvrstili na olimpijske igre, Luka Dončić in druščina pa so doslej na vseh tekmah v Tokiu navduševali. Že danes jih ob 13. uri čaka polfinale s Francijo.

V oddaji 24ur ZVEČER so včeraj gostili Dončićevo mamo Mirjam Poterbin. Na samem začetku je dejala, da je prepričana, da je Luka več kot 100-odstotno pripravljen na današnjo tekmo. 

Razkrila je, da si nikdar ni mislila, da bo njen sin eden najbolj obleganih športnikov na olimpijskih igrah. "Nisem se s tem ukvarjala. Pomembno mi je bilo, da se ukvarja s športom, da gre čez puberteto s športom oziroma z nečem, kar bi ga veselilo. Luka je s tem rasel, tako zgodaj je šel od doma. Enostavno je to sprejel. To je nekaj, kar je njemu običajnega in sprejema to zelo zelo dobro," je ob tem dodala. 

Med OI se je v NBA začel tudi prestopni rok v ligi NBA. Dallas je Luki za pet let ponudil več kot 200 milijonov, slednje pa ga pri njegovih nastopih v Tokiu ne zmoti. "Verjetno je on zadnji, ki se sploh ukvarja s to pogodbo," je bila jasna Poterbinova ter dodala: "Igranje za domovino mu pomeni res nekaj posebnega". "Luka ima Slovenijo v srcu. Velikokrat je pokazal, da je igranje za reprezentanco nekaj posebnega. To je tisto, kar imaš v srcu, zato smo jaz in cela Slovenija toliko bolj ponosni nanj," je bila jasna. 

Komentirala je tudi to, da je Luka reprezentantom poklonil devet parov športnih copat znamke Nike – najdražji par je vreden kar 900 evrov - ter dejstvo, da je v deželi vzhajajočega sonca on tisti, ki plača račun. "Luka je že kot majhen fantek rad pomagal sošolcem, prijateljem. Vedno je podaril tisto, česar drugi prijatelji niso imeli. Ko je bil majhen, sva se zelo velikokrat udeleževala dobrodelnih prireditev. Velikokrat je zbiral zamaške, enkrat smo zbirali zvezke. Se mi zdi, da je to tisto, kar mu je ostalo kot majhnemu fantku in zato to pokaže zdaj, ko je odrasel. Hvala bogu, ima možnost, da pomaga tistim, ki pomoč res potrebujejo," je dejala. 

Na vprašanje, kako je biti Lukova mama, je odgovorila: "Vsekakor sem zelo ponosna, da sem njegova mama, da je to moj sin. Predvsem vedno poudarjam, da mi je zelo pomembno, kakšen je izven igrišča, ker to dela športnika velikega". 

Za konec je razkrila, da bo današnji obračun spremljala doma.