pritiski

Trije vodilni ljubljanski policisti dobili opozorilo pred odpovedjo zaradi ravnanja na protestih

B.K.
4. 8. 2021, 13.53
Posodobljeno: 4. 8. 2021, 15.26
Deli članek:

Dva, ker sta odstranila rumene jopiče, eden zaradi ravnanja ob napadih na poslance pred Državnim zborom.

Bobo
Dva policista sta opozorilo pred odpovedjo dobila, ker sta na alternativni državni proslavi 25. junija ukrepala proti t.i. rumenim jopičem.

Trem vodilnim policistom Policijske uprave Ljubljana je bilo vročeno opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja, poroča Televizija Slovenija. Dva sta opozorilo dobila zaradi ravnanja policistov na protestih 25. junija, ko je policija od tam odstranila provokatorje, eden pa zaradi ravnanja ob napadih na poslance pred Državnim zborom.

Zadevo preučujeta že oba policijska sindikata, v Sindikatu policistov Slovenije (SPS) pa so zapisali, da je takšno ravnanje vodstva policije nezakonito in da gre za poseg v pravice iz delovnega razmerja.

Predsednik SPS-a Kristjan Mlekuž je vse zaposlene ne glede na članstvo v sindikatu, ki bi prejeli kakršno koli pisanje delodajalca v povezavi z navedenimi dogodki, pozval, naj se obrnejo na sindikat, še poročajo pri RTV Slovenija.

Na vročitve opozoril pred odpovedjo se je na Twitterju odzval tudi poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec, ki je zapisal, da "represija dobiva obraz Antona Olaja, tiranija pa ime Aleš Hojs". Generalni direktor policije Olaj mu je na to odgovoril, da je svoboda izražanja ustavna pravica vseh,  pozivanje na "nekakšen upor znotraj policije", pa da je "popolnoma neprimerno."