Stanje

Vlada o epidemiološki situaciji v državi: delta predstavlja 98 odstotkov potrjenih primerov v Sloveniji

L.K./STA
2. 8. 2021, 22.20
Posodobljeno: 2. 8. 2021, 22.23
Deli članek:

Veliko okužb naj bi bilo uvoženih s Hrvaške in iz Grčije.

Bobo
Precepljenost je za zaustavljanje različice delta prenizka.

Vlada pretresa epidemiološko situacijo v državi in Evropi, je razvidno iz njenih objav na družbenem omrežju Twitter. Kot ugotavlja, različica koronavirusa delta predstavlja 98 odstotkov potrjenih primerov v Sloveniji, veliko okužb naj bi bilo uvoženih s Hrvaške in iz Grčije. Precepljenost je za zaustavljanje različice delta prenizka, opozarja.

Vlada je na svojem profilu na Twitterju zasedanje s strokovno skupino ministrstva za zdravje, na čelu katere je Mateja Logar, pospremila še z besedami, da se okužbe s koronavirusom močno širijo po celi Evropi.

Premier Janez Janša pa je na Twitterju zapisal, da je cepiva dovolj in da so na voljo tudi mobilne cepilne ekipe. Ob tem je pozval k cepljenju, da "omogočimo normalno življenje in šolanje v jeseni".

Predstavniki malega gospodarstva v delovni skupini, ki je bila vzpostavljena, da pretrese ukrepe za zajezitev širjenja virusa, pa so po današnjem srečanju napovedali, da bi lahko vlada že danes odločala tudi o spremembi odloka, ki nalaga preverjanje pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v dejavnostih, kot je gostinstvo. Odlok naj bi bil sicer že v ustavni presoji.