Pas močnejših neviht je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje sredi popoldneva prešel Gorenjsko in severno Primorsko. V vasi Krn ter v Bohinjski Češnjici je v pol ure padlo 30 milimetrov padavin. V Volčah pri Tolminu so zabeležili močan sunek vetra, ki je dosegel 88 kilometrov na uro.

Na območju občine Kranj je strela udarila v stanovanjsko hišo in zanetila požar na ostrešju. Meteorna voda je zalila eno klet. Na območju občine Šenčur je strela prav tako poškodovala stanovanjsko hišo, meteorna voda je zalila dve kleti.

V Občini Oplotnica so gasilci razžagali in iz cestišča odstranili podrto drevo. V Občini Slovenska Bistrica pa so gasilci nudili pomoč pri sanaciji strehe in pri črpanju vode iz zalite kleti.

Neurje se je razbesnelo tudi nad območjem Vodic, Mengša, Kamnika, Litije in Sevnice. Na območju Mengša se je drevo podrlo na most čez Pšato proti Kosezam, smreka je padla čez cesto na Gorenjski cesti, veter je odkrival strehe, porušil se je rastlinjak. Drevo se je podrlo tudi ob cesti Koseze-Mengeš.

S Kamnika poročajo o zaliti kleti hotela Malograjski dvor, o podrtem drevesu pri glavni avtobusni postaji, pa tudi o tem, da je oglasni pano padel na parkirano vozilo ter da je prek kamniške obvoznice padlo drevo.

Na območju Litije je neurje zamašilo kanalizacijo meteorne vode, zato voda lahko začne zalivati garaže. Tudi na območju Sevnice so prijavili več dogodkov.

Močno deževje je pred tem zajelo občino Dravograd. Tam so bile poplavljene ceste in kleti objektov na šestih lokacijah. Ob močnem deževju je voda poplavila dvorišče v občini Radlje ob Dravi. Zjutraj pa je v naselju Podkoren v občini Kranjska Gora meteorna voda zalila stanovanje.

V državi velja oranžna stopnja vremenske ogroženosti, kar pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. V soboto dopoldne je močna nevihta prizadela velik del države, neurje je prešlo severno polovico Slovenije od Posočja do Kozjanskega.

V ponedeljek krajevne padavine, ki bodo pogostejše na zahodu

V ponedeljek bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Popoldne bo na vzhodu dež ponehal, delno se bo razjasnilo. Predvsem na zahodu bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo do večera ponehale. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 17, drugod od 19 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.