Prispel domov

FOTO: Tako so v Tacnu sprejeli zlatega Benjamina Savška

S.R.
28. 7. 2021, 19.05
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 19.14
Deli članek:

V Tacnu so pripravili veselico.

Bobo
Sprejem Benjamina Savška v Tacnu.

Benjamin Savšek, ki je v ponedeljek Sloveniji priveslal prvo zlato medaljo na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu, se je danes vrnil v Slovenijo. Potem ko so mu zjutraj sprejem pripravili na brniškem letališču, je pot nadaljeval v Tacen, kjer se je popoldne nadaljevalo pravo veselje.

Savšek je namreč že od svojih rosnih osmih let član kluba KKK Tacen, kjer je ob progi pod Šmarno goro s svojimi tremi brati pravzaprav odraščal. V podmladku KKK Tacen so mu za uspeh kariere pripravili tudi zlati čoln, ki ga je danes prevzel že na Brniku. Savšek je ob sprejemu dejal da je resnično "presenečen, da so me takole pričakali, sem vesel, da se veselijo skupaj z mano." S kajakaši in kanuisti ter seveda starši, soprogo Anito in svojima otrokoma se je nato vrnil pod Šmarno goro, kjer so posebej zanj pripravili veselico. Zbralo se je ogromno navijačev, ki so zlatega kanuista malo po 17. uri pozdravili z vodnim špalirjem.

Bobo
Sprejem Benjamina Savška v Tacnu.

Savšek je v ponedeljek v Tokiu pometel s konkurenco in v kanuju na divjih vodah stopil na najvišjo stopničko. To je bila že tretja medalja na poletnih olimpijskih igrah za kajak in kanu na divjih vodah. Andraž Vehovar je bil srebren leta 1996 v Atlanti, prav tako srebrn pa je bil leta 2016 v Riu tudi Peter Kauzer, zlato pa se je Slovencem doslej uspešno izmikalo. Velja sicer za enega najboljših kajakašev in kanuistov v Sloveniji. Dvakrat je že postal evropski prvak, leta 2015 posamično in leta 2014 v ekipni preizkušnji, leta 2017 pa je postal tudi svetovni prvak.