ogorčen dvoboj

Tina Trstenjak do srebrne kolajne v Tokiu

G.G./STA
27. 7. 2021, 07.20
Posodobljeno: 27. 7. 2021, 16.12
Deli članek:

Prvi poraz na olimpijskih igrah ji je zadala večna tekmica.

Reuters
Trstenjakova je morala premoč priznati Clarissi Agbegnenou.

Tina Trstenjak je po zmagi v polfinalu prišla do finala in tretje slovenske kolajne v Tokiu, potem ko je v kategoriji do 63 kilogramov premagala Italijanko Mario Centracchio. Tridesetletna Celjanka se je v kultni judoistični dvorani Budokan v finalu borila za drugo zlato kolajno, potem ko je pred petimi leti slavila v Riu.

Trstenjakova je Sloveniji priborila tretjo kolajno na teh OI po bronu Tadeja Pogačarja in zlatu Benjamina Savška.

Kljub težavam s hrbtom, kot je po drugem krogu poročala RTV Slovenija, se je Trstenjakova tudi borbe v polfinalu lotila zelo napadalno. Več je napadala in si najprej po polovici dvoboja priborila točko z vazarijem, nato pa ji je uspel še prijem na tatamiju. Po desetih sekundah na hrbtu je Italijanka, sicer 27. na svetovni lestvici, morala priznati premoč slovenski judoistki.

Reuters
Tina Trstenjak je premagala Mario Centracchio.

Stara znanka

Nasprotnica Trstenjakove je v finalu bila Francozinja Clarisse Agbegnenou, ki je v drugem polfinalu premagala Kanadčanko Catherine Beauchemin-Pinard. Francozinja je tako Celjanki zadala prvi poraz na olimpijskih igrah, potem ko je bila boljša po vazariju v podaljšku.

Dolga pot

Trstenjakova je v prvem krogu po 6:14 minute oziroma 2:14 minute dodatnega boja za zlato točko ugnala Južnokorejko Heeju Han. V drugem krogu je nato po dveh vazarijih 23 sekund pred iztekom rednega dela vseeno zanesljivo premagala Španko Cristino Cabana Perez. V boj za drugo kolajno v karieri na OI pa je prišla po podaljšku in zmagi v četrtfinalu proti Venezuelki Anriquelis Barrios.