Gneča

Na meji s Hrvaško promet stoji v obe smeri, toliko časa se čaka ...

S.R.
25. 7. 2021, 17.14
Posodobljeno: 25. 7. 2021, 17.29
Deli članek:

Ni važno, v katero smer se peljete, na meji s Hrvaško boste čakali tako pri vstopu kot izstopu iz Slovenije. Največja gneča je na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane.

STA
Na mejnem prehodu Gruškovje se čaka v obe smeri.

Na Jelšanah je treba trenutno za vstop v državo čakati kar dve uri in pol, poroča prometno-informacijski center. Nekoliko krajše čakalne dobe so na Gruškovju, kjer je treba na izstop iz države čakati do ene ure, za vstop pa tudi več kot dve uri. Na mejnem prehodu Dobovec je čakalna doba za obe smeri med eno in dvema urama. Čaka se tudi na Dragonji in na mejnem prehodu Metlika, in sicer do ene ure.

Do ene ure je treba v primeru vstopa v Slovenijo čakati tudi na Obrežju, v primeru izstopa pa do pol ure. Čakalna doba je nekoliko daljša za avtobuse. Na preostalih mejnih prehodih, vključno s Petišovci, Petrino in Sečovljami, se pri vstopu čaka do pol ure, a je na Sečovljah čakalna doba nekoliko daljša za izstop iz države.

Kolone nastajajo tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke, ki ga občasno zapirajo. Na prometno-informacijskem centru tistim, ki so na poti v Kranjsko Goro, svetujejo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce.