Kar zadeva Slovenijo, je napoved za naslednje dni še razmeroma prizanesljiva, spodobna, kot pritiče zmernemu poletju. Meteorologi pri Agenciji RS za okolje (Arso) so napovedali večinoma sončno nedeljo z nekaj koprenaste oblačnosti, ki jo lahko popoldne ali zvečer predvsem v gorah severozahodne Slovenije preseneti kakšna nevihta. Niso se ušteli.

fcast_si-neighbours_d2h15
Meteo.si
Napoved za jutri popoldne.

Tudi v ponedeljek bo večinoma sončno in vroče, v popoldanskem času pa bodo predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji nastale posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V torek bo več oblačnosti, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo znova nastajale plohe in nevihte. Nekoliko se bo tudi osvežilo. V sredo bo nato zopet sončno in predvsem spet bolj vroče.

Za tiste, ki se jim že toži po jeseni in zimi, pa bo bolj zaskrbljujoče to, kar so na agenciji Arso na Twitterju objavili v večernih urah. "V prihodnjem tednu bo osrednji in južni Balkan zajel vročinski val, ki bo prinesel temperature med 35 in 40 stopinj C," so zapisali in objavo podkrepili z nazornim grafičnim prikazom.