Možnost toče

FOTO: Nevihta trenutno besni nad Nanosom

G.G.
23. 7. 2021, 08.40
Posodobljeno: 23. 7. 2021, 18.46
Deli članek:

Pred sončnim in vročim koncem tedna so petkovo popoldne popestrile lokalne nevihte.

Zajem zaslonske slike
Radarska slika padavin ob 18. uri

Predvideno je bilo, da bodo do poldneva ponekod v severni Sloveniji oblaki zbrali dovolj vodne pare in jo ponekod v obliki dežnih kapljic spustili nazaj proti tlom. Malce so zamudili. Prve plohe in nevihte so nastala okoli 13. ure. Še najmočnejše nevihte so se oblikovale nad osrednjim in zahodnim delom Pohorja. Po 15. uri se en del neviht preusmeril vzhodno od Maribora, novi temni oblaki pa so poskrbeli za nalive ponekod na Koroškem.

"Nevihte sedaj nastajajo tudi nad Dinarsko pregrado. Močna nevihta je nastala južno od Idrije in se pomika v smeri Razdrtega in Postojne. Trenutno se nahaja nad območjem Nanosa. Spremljajo jo siloviti nalivi, sunki nevihtnega piša, najverjetneje pa tudi večja količina toče!," pa so okoli 18. ure sporočili vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si.

Proti večeru se bo od zahoda jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija. V soboto bo sončno, popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 31 stopinj. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno in vroče, verjetnost neviht bo majhna, menijo na Agenciji za okolje (Arso).