posledice padca

Zdravnik olimpijske reprezentance razkril, v kakšnem stanju je Roglič

A.S./STA
22. 7. 2021, 13.35
Posodobljeno: 22. 7. 2021, 13.57
Deli članek:

Primož Roglič ne čuti več posledic padca.

profimedia.si
Primož Roglič

 Vodja medicinske službe slovenske olimpijske reprezentance Matjaž Vogrin je na srečanju z novinarji v Tokiu zatrdil, da je stanje enega od slovenskih kolesarskih adutov za kolajne Primoža Rogliča dobro. Dodal je, da Roglič ne čuti posledic padca, zaradi katerega je moral odstopiti na dirki po Franciji.

"S Primožem se sicer še nisem srečal, saj kolesarska reprezentanca ne stanuje v naši olimpijski vasi. Sem se pa pogovarjal z zdravnikom njegove ekipe Jumbo-Visma in tudi s selektorjem Andrejem Hauptmanom. S Primožem je vse v redu, ne čuti več posledic padca," je dejal Vogrin, vodja zdravniške ekipe, ki jo poleg njega sestavljata še Katja Ažman in zdravnik košarkarske reprezentance Slobodan Macura.

STA
Matjaž Vogrin

Vogrin je potrdil, da so nekateri športniki že iskali zdravniško pomoč, a z izjemo jadralca Žana Luke Zelka ni bilo nič resnega. Tudi jadralec je že pozdravil poškodbo hrbta, tako da je v slovenski ekipi vse v najlepšem redu.

"Največja težava je v vročini. A na to smo se pripravili, enako pa je za vse," je še dejal Vogrin, ki je tudi zdravnik nogometašev Maribora, zato bo ves čas iger z enim ušesom spremljal tudi novice iz njegovega nogometnega kluba: "Upam na uspeh v evropskem tekmovanju, nato pa še na zmago v derbiju."