zakaj ni zajeta v statistiki?

Po domnevnem bojkotu cepljenja na NIJZ se je oglasila zaposlena na inštitutu

A.S.
22. 7. 2021, 09.21
Posodobljeno: 22. 7. 2021, 09.22
Deli članek:

Pojasnila je, zakaj sama ni zajeta v statistiki.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je včeraj zavrnil poročanje, da je bilo cepljenih le 40 odstotkov vseh zaposlenih na inštitutu. Kot pravi, so po današnjih podatkih v ambulantah NIJZ cepili 330 svojih zaposlenih, kar je okoli 55 odstotkov zaposlenih na inštitutu.

Pojasnil je, v januarju in februarju niso imeli vsi zaposleni na NIJZ dostopa do cepljenja, ampak predvsem epidemiologi, ti so 100-odstotno precepljeni. Tisti, ki pri NIJZ niso bili cepljeni, so se potem obrnili na cepilne centre. Podatka, koliko je vseh precepljenih na NIJZ, zaradi varstva osebnih podatkov nima.

"Nisem se cepila v naši ambulanti"

Včeraj pa se je na družbenem omrežju Twitter oglasila tudi ena od zaposlenih na NIJZ in se odzvala na poročanja, da je bilo cepljenih manj kot polovica zaposlenih na inštitutu. "Sama sem zaposlena na NIJZ in se nisem cepila v naši ambulanti, ampak v ZD na KOR, zato nisem zajeta v tej statistiki. Velikokrat so nam ponujali cepljenje v LJ ambulanti, kamor pa se s Koroške itak ne bi vozila. NIJZ ima sicer 9 območnih enot. Ta statistika ni čisto realna," je zapisala.