zd ljubljana

Ljubljančani, pozor: Cepljenje nič več na Gospodarskem razstavišču

A.S./STA
19. 7. 2021, 07.12
Posodobljeno: 19. 7. 2021, 07.33
Deli članek:

Ljubljanski cepilni center je od danes na Metelkovi ulici 9.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Cepljenje proti covidu-19 bo od danes dalje potekalo na lokaciji Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana Center na Metelkovi ulici 9 in ne več na Gospodarskem razstavišču. Hitro antigensko testiranje za zaposlene v vzgoji in izobraževanju pa se seli na lokacijo vstopne točke za odvzem brisov na parkirišču ob Metelkovi.

Vsi zainteresirani se za cepljenje proti covidu-19 kot doslej lahko prijavijo na spletni strani ZD Ljubljana, z neposredno preusmeritvijo v nacionalni sistem za prijavo prek portala zVem na povezavi https://zvem.ezdrav.si/cepljenje. Prav tako je še vedno mogoča prijava pri osebnem zdravniku, so sporočili iz ZD Ljubljana.

Zainteresirani se cepljenja lahko udeležijo tudi brez predhodnega naročanja v prosto dostopnih terminih, ki jih v ZD Ljubljana sproti objavljajo na spletni strani.

Hitro antigensko testiranje za zaposlene v vzgoji in izobraževanju ter po dogovoru drugih poklicnih skupin, bo na novi lokaciji do nadaljnjega potekalo ob ponedeljkih od 7. do 14. ure. Osebe se lahko testirajo v vozilu v "drive in" sistemu ali na testiranje pridejo peš, so še sporočili iz ZD Ljubljana.

Množično hitro antigensko testiranje za splošno populacijo kot do sedaj poteka na lokaciji pred Mestno hišo vsak delovnik od 8. do 14. ure. Predhodno naročanje ni potrebno.