Kdo izmed Slovencev je imel klub kriznim časom dovolj denarja, da si je omislil novo jahto? Takšnih je bilo kar nekaj, ugotavljajo pri reviji Reporter, kjer so si ogledali nove pridobitve portoroške in izolske marine.

Krajšo jahto je za 20-metrsko zamenjal celjski odvetnik Dušan Korošec, ki je 18 let staro jahto Zen, znamke Princess Yachts kupil od celjskega hotelskega mogotca Aleksandra Jančarja.

13,5-metrsko jahto z imenom Sissy si je privoščil direktor kočevske firme Yaskawa Hubert Kosler.

Dušan Šešok, lastnik skupine Iskra in eden izmed najbogatejših Slovencev, si je omislil 12,7-metrsko jahto Casa. 

Mitja Milavec, ustanovitelj oglaševalske agencije Luna BTWA je kupil 16 metrov dolgo jahto Daisy.

Novo jahto ima tudi lastnik podjetja za izdelavo svetil Intra Lightning Marino Furlan, ki si je privoščil 16 metrov dolgo ladjo znamke Princess Yachts. 

ADRIATIC EUROPA
Primož Lavre/Reporter
Gašpar Gašpar Mišič si lasti 19-metrsko jadrnico Adriatic Europa.

18-metrsko jahto Black rose pa je kupila Anja Vehar, lastnica podjetja Anave, ki se ukvarja s peskanjem kovin.

Omenjeni srečneži se tako pridružujejo klubu lastnikov jaht, ki jih sicer v Sloveniji ni malo. V marinah Portorož in Izola je namreč privezanih več jaht, ki so že dlje časa v lasti istih oseb ali podjetij iz Slovenije. 

Tako si denimo lastnika podjetja VPD Bled Andreja in Robert Galičič lastita 18-metrsko My Way, Bojan Matko in Ksenija Ostrožnik Matko, ki imata v lasto portal avtonet pa imata v lasti dobrih 15 metrov dolgo Creme de la creme.

CREME DE LA CREME
Primož Lavre/Reporter
Bojan Matko in Ksenija Ostrožnik Matko, 15,6 metra (Creme de la creme).

V Izoli izstopa 19-metrska jadrnica Adriatic Europa nekdanjega politika Gašparja Gašparja Mišiča, na stalnem mestu pa je tudi 14-metrski čoln Om igralca Branka Đurića

OM
Primož Lavre/Reporter
Branko Đurić - Đuro, 14,4 metra.