V samem svetovnem vrhu

Zgodovinski uspeh slovenskih odbojkarjev, pokorili še Bolgare in se uvrstili v polfinale!

S.R.
23. 6. 2021, 19.55
Posodobljeno: 23. 6. 2021, 20.08
Deli članek:

Slovenski odbojkarji so morali danes v Riminiju preskočiti še zadnjo stopničko za uvrstitev v polfinale lige narodov. Nalogo so opravili z odliko, Bolgare zmleli v prah in se uvrstili med štiri najboljše reprezentance.

FIVB
Slovenski odbojkarji so se uvrstili med najboljše štiri reprezentance na svetu.

Po včerajšnji gladki zmagi proti Japonski so nestrpno čakali na izida obračunov med Francijo in Argentino ter Rusijo in Italijo. Tako Francozi kot Rusi so dobro opravili svoje delo, Slovencem je tako preostala le ena možnost, da danes premagajo Bolgarijo ter se v svojem krstnem nastopu v ligi narodov uvrstijo v zgodovinski polfinale.

Favorizirani Slovenci so bili tudi danes nenadkriljivi in močno reprezentanco Bolgarije premagali z rezultatom 3:0 (23, 16, 18). S tem so si dokončno priigrali tretje mesto v predtekmovanju in se uvrstili v zaključne boje najboljših štirih reprezentanc. Tja so se uvrstili Poljska, Brazilija in Francija.

Slovenci so predtekmovanje sklenili z 12 zmagami, izgubili so le proti Srbiji, Nemčiji in Braziliji. V soboto jih v polfinalu čaka močna poljska reprezentanca, ki je predtekmovanje zaključila na drugem mestu. Slovenci so sicer Poljake v predtekmovanju že premagali.

Slovenija: T. Štern 13, Pajenk 6, Kozamernik 3, Šket, Gasparini, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Ropret 1, Urnaut 4, Čebulj 7, Možič 10.

Bolgarija: Karjagin 10, Čavdarov 6, Kolev 6, Atanasov, V. Stankov, Seganov 4, S. Stankov, Petrov 5, Asparuhov 10, Ljuckanov 1, V. Ivanov, Kartev 2, M. Ivanov, Parapunov.