gradnja plinsko-parne enote

V tem delu Ljubljane bodo štiri dni brez tople vode

A.S./STA
23. 6. 2021, 15.26
Posodobljeno: 23. 6. 2021, 15.26
Deli članek:

Prebivalce ljubljanskih Most prihodnji teden čaka več dni brez tople vode.

Bobo
Energetika Ljubljana namreč aktivno gradi plinsko-parno enoto, ki bo nadomestila dva od treh premogovnih blokov v enoti Te-Tol v Mostah.

Na širšem območju Most v Ljubljani bo prihodnji teden štiri dni prekinjena oskrba s toploto in sanitarno toplo vodo za uporabnike daljinskega ogrevanja. Energetika Ljubljana namreč aktivno gradi plinsko-parno enoto, ki bo nadomestila dva od treh premogovnih blokov v enoti Te-Tol v Mostah in s tem omogočila 70 odstotkov manjšo uporabo premoga.

Od 28. junija do 1. julija

Trenutna faza gradnje plinsko-parne enote zaradi večjih del zahteva tudi zaustavitev glavnega pogonskega objekta. Zato bo od 28. junija, predvidoma od 7. ure, do vključno četrtka, 1. julija, predvidoma do 23. ure, prekinjena oskrba s toploto in sanitarno toplo vodo za uporabnike daljinskega ogrevanja.

Dobave toplote preko vročevodnega omrežja ne bo na celotnem območju Letališke ceste in Leskoškove ulice ter na celotnem območju Fužin. Območja, kjer bo motena oskrba s toplotno energijo do toplotnih postaj, so natančneje objavljena na spletni strani Energetike Ljubljana.

SMS-obveščanje

Uporabniki se lahko naročijo tudi na SMS-obveščanje o delih na omrežju, na voljo pa sta jim tudi klicni center ter dežurna služba, so dodali v Energetiki Ljubljana.

"Zavedamo se, da je vsaka daljša prekinitev oskrbe s toploto zelo moteča, zato se vsem odjemalcem, ki v času zgoraj omenjene gradnje ne bodo mogli uporabljati sanitarne tople vode, opravičujemo za nevšečnosti in jih prosimo za razumevanje," so dodali v ljubljanskem javnem podjetju.

Navedena dela so nujno potrebna za učinkovito izvedbo, delovanje in varnost proizvodnega in distribucijskega sistema, so zatrdili in izpostavili, da večja vzdrževalna dela izvajajo v času, ko je s prekinitvijo oskrbe s toploto prizadetih kar najmanjše število odjemalcev, to je izven ogrevalne sezone.