milijarder

Množice pozivajo Bezosa: "Ne vračaj se na Zemljo, ostani v vesolju"

R.T.
22. 6. 2021, 08.59
Posodobljeno: 22. 6. 2021, 09.05
Deli članek:

Peticijo je podpisalo že več kot 60.000 ljudi.

Profimedia
Jeff Bezos

Več deset tisoč ljudi se je podpisalo pod peticijo, ki poziva šefa spletnega trgovca Amazon, naj ostane v vesolju. Jeff Bezos bo namreč sredi julija v vesolje ospotoval na raketi New Shepard njegovega podjetja Blue Origin.

Potovanje, na katerem se bo ustanovitelju Amazona pridružil še skrivni kupec druge vstopnice za polet, bo trajalo skupno približno 11 minut. A več kot 60.000 posameznikov, ki so podpisali šaljivo peticijo z naslovom “Ne dovolite Jeffu Bezosu, da se vrne na Zemljo”, upa, da bo najbogatejši Zemljan za vedno ostal v vesolju.

Reuters
Jeff Bezos v modelu pristajalne kapsule.

Avtor peticije je zraven zapisal, da “milijarderji ne bi smeli obstajati, ne na Zemlji, ne v vesolju, a če se odločijo za pot v vesolje, naj tam ostanejo.” Komentarji ob podpisih izpostavljajo slabe pogoje dela v Amazonovih skladiščih, nizke plače, ki jih za delo prejemajo Amazonovi delavci in splošno prepričanje, da je potrebno milijarderje poslati v vesolje. “Resnično, ne vrni se nazaj,” je zapisal eden izmed podpisnikov, drugi pa: “Če že ne moremo pojesti bogatašev, upajmo, da jih bo pojedlo nekaj na Marsu.”

Bezos sicer ni edini milijarder, ki bi svojo glavo rad potunkal v vesolje. Na to se pripravljata tudi ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX Elon Musk ter prvi mož skupine Virgin Richard Branson.