V službi za strateško komuniciranje ministrstva za obrambo (Mors) zatrjujejo, da nimajo nič s pošiljanjem novinarskih vprašanj, vključno z elektronskimi naslovi novinarjev, spletnemu portalu Požar report. Kdo je to storil, ne vedo.

V službi za strateško komuniciranje Morsa so za STA zagotovili, da novinarskih vprašanj, ki so prispela na elektronski naslov službe, niso posredovali omenjenemu portalu. Ob tem v službi poudarjajo, da svoje delo opravljajo strogo profesionalno. 

Novinarji Svet24, POP TV in Večera so namreč v torek na ministrstvo za obrambo poslali vprašanja glede udeležbe Mateja Tonina na vrhu zavezništva Nato v Bruslju. Novinarska vprašanja je z namenom diskreditacije in namigovanja na usklajeno delovanje medijev danes objavil Bojan Požar na svojem portalu, navajajo v Društvu novinarjev Slovenije, kjer so ogorčeni nad dejstvom, da so uslužbenci Morsa ne le vsebino novinarskih vprašanj, ampak tudi posnetek zaslona z elektronskimi naslovi posredovali portalu.

V društvu novinarjev menijo, da "gre za zlorabo poslanih vprašanj z namenom poskusa diskvalifikacije novinarjev in medijev, ki so jih poslali". Po njihovem mnenju gre za naklepno dejanje. To naj bi preverjal tudi Urad informacijskega pooblaščenca, ki bo uvedel inšpekcijski postopek zaradi objave elektronskih naslovov novinarjev. Kot navajajo pri pooblaščencu, gre pri tem za obdelavo osebnih podatkov po splošni uredbi o varstvu podatkov, poroča spletni Večer.