Glede na podatke Sledilnika za covid-19 se je število novih primerov okužbe z nadležnim virusom v primerjavi s prejšnjim ponedeljkom včeraj prepolovilo. Zaznali so namreč 112 novih primerov okužbe, pri čemer je bil delež pozitivnih testov 4,8-odstoten. Natančno teden dni pred tem so zdravstveni delavci odkrili 220 novookuženih, delež pozitivnih testov pa je bil takrat kar 7,2-odstoten.

14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev se je znižala na 120,4. Slovenija se glede na semafor Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) sicer še vedno uvršča v tako imenovano rdečo fazo. Za prehod v oranžno fazo bi se moral ob podobni 14-dnevni pojavnosti delež pozitivnih PCR testov spustiti pod 4 odstotke, ali pa bi se morala 14-dnevna pojavnost znižati na manj kot 50. 

semafor, ecdc
Vlada RS
Evropski semafor (stanje v Sloveniji glede na nedeljske podatke).

Podatki sledilnika še kažejo, da je pri nas trenutno polno cepljenih 552.551 oseb oziroma 26,3 odstotka prebivalstva. V slovenskih bolnišnicah je trenutno zaradi covida-19 hospitaliziranih 122 oseb, od tega jih 40 potrebuje intenzivno terapijo. Na žalost sta v zadnjem dnevu umrla dva bolnika.