Nalivi in toča

FOTO in VIDEO: Na Štajerskem klestilo, lokalne nevihte tudi drugod po Sloveniji

S.R.
11. 6. 2021, 15.59
Posodobljeno: 11. 6. 2021, 19.24
Deli članek:

Med Pohorjem in zahodnim robom Haloz je nastala nevihtna linija, ki je odpotovala na Hrvaško. Lokalne nevihte z nalivi se pojavljajo tudi drugod po državi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vremenoslovci so za danes napovedali spremenljivo, muhasto vreme. Kot so pojasnili, so "predvsem sredi dneva in popoldne možne krajevne plohe ali nevihte." 

Na Štajerskem so se napovedi že uresničile. Kot so namreč ob približno 15. uri sporočili ljubiteljski meteorologi pri portalu Neurje.si, plohe in nevihte nastajajo zlasti na območju severovzhodne Slovenije, posebej na Štajerskem, kjer se pojavljajo tudi "manjše močnejše nevihte z nalivi in manjšo točo." Dodali so sicer, da posebnih večjih nevšečnosti ne gre pričakovati.

Poročajo še o nevihtni liniji, ki je nastala med Pohorjem in zahodnim robom Haloz. "Nevihto lokalno spremljajo močnejši sunki vetra in močan naliv z manjšo točo," so zaključili. Ta se začela pomikati proti jugu v smeri Posavja, Kozjanskega in Celjske kotline, nato dosegla območje Krškega in končno odpotovala na Hrvaško. O nevihti s točo so med drugim poročali iz Svetega Tomaža pri Ormožu. Dneva sicer še ni konec, pozneje je nova nevihtna linija nastala na skrajnem severovzhodu Slovenije, tudi ta se sicer že preselila na Hrvaško. Medtem je močnejši naliv zajel širše območje Ljubljane.

Sicer pa se bo po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje zvečer ozračje umirilo, ponoči pa se bo delno zjasnilo. Čaka nas sončna sobota, pri čemer lahko zlasti na severu nastane tudi kakšna ploha ali nevihta.