Huda ura

FOTO: V Pomurju besnela neviha, klestila je toča, na terenu številni gasilci

S.R.
16. 5. 2021, 18.42
Posodobljeno: 16. 5. 2021, 21.32
Deli članek:

V nedeljo popoldne se je nad Pomurjem razbesnela nevihta z nalivi in točo.

PGD Gornja Radgona
Meteorna voda je zalila ulice, posledice odstranjujejo PGD Gornja Radgona.

Po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje so od nedeljske noči vse do ponedeljka dopoldne zlasti v severni Sloveniji možni krajevno močni in dolgotrajni nalivi. Z vremenskimi nevšečnostmi pa so se že popoldne srečali na območju Pomurja. Kot poroča portal Vestnik.si, se je nad Pomurjem razbesnela nevihta z nalivi, pri čemer je meteorna voda že zalila ceste in kleti stanovanjskih objektov.

Neurje, ki se je ob približno 16. uri čez Pomurje razlezlo iz avstrijske smeri, je prizadelo predvsem območje Gornje Radgone, kjer je nevihto z močnejšimi nalivi spremljala tudi toča, ki je, kot je razvidno s fotografij na družabnih omrežjih, nekatere dele "pobelila". O težavah poročajo iz Segovcev, Lutvercev, Gornje Radgone, Apač, Črncev tudi Tišine in Petanjcev, v naselju Pušča pa so morali ob približno 17. uri na teren lokalni gasilci, ki so iz kletnih prostorov stanovanjskih hiš izčrpali meteorno vodo in odmašili kanalizacijske odtoke. S prečrpavanjem vode imajo veliko dela tudi radgonski gasilci, ki posredujejo na večih koncih.

Sicer pa pred prihajajočimi nočnimi nalivi na geološkem zavodu prebivalce območij, kjer so se v preteklosti že pojavljali plazovi, opozarjajo na pozornost pri spremembah tal, objektov in pobočij, poroča STA. Kot so še sporočili, je treba biti še posebej pozoren na pojavljanje svežih razpok, posedanje, zdrse zemljine in zastajanje vode.