Če jih izključijo

Hršak pravi, da vodstvu Desusa "ne bodo dali tega veselja"

C.E./STA
13. 5. 2021, 14.25
Posodobljeno: 13. 5. 2021, 14.34
Deli članek:

V stranki Desus še ni miru. V petek bo izvršilni odbor odločal tudi o predlogu za začetek postopkov za izključitev poslancev iz stranke.

Bobo
Poslanca Desus Ivan Hršak in Franc Jurša.

Poslanec Ivan Hršak je napovedal, da se bodo poslanci Desusa udeležili petkove seje tako izvršnega odbora kot pozneje sveta stranke, kjer bodo zagovarjali svoje delo.Če bi organi stranke podprli sklep za začetek postopkov za izključitev poslancev iz stranke, bi o tem pozivu odločali matični občinski odbori poslancev. Če slednji takega sklepa ne bi podprli ali spoštovali v roku 30 dni, pa poslance iz stranke lahko izključi izvršni odbor, je danes pojasnil Hršak, ki je navrgel, da naj bi nekateri želeli zamenjati tudi predsednika sveta Antona Urha.

Za zdaj te točke po zadnjih uradnih informacijah še ni na dnevnem redu petkovih sej organov stranke, a lahko pride do razširitve dnevnega reda. Glavna tema so sicer priprave na junijski kongres.

Hršak je napovedal, da poslanci Desusa v primeru izključitve iz stranke ne bodo zapustili poslanske skupine. "Tega veselja jim ne bomo dali," je zatrdil in spomnil, da so v preteklosti v turbulentnih časih stranke že razmišljali o ustanovitvi nove poslanske skupine oz. skupine nepovezanih poslancev, a so se odločili, da to ni pravilna pot in morajo ostati v poslanski skupini Desusa.

Če bi poslance izključili iz stranke, po Hršakovem mnenju Desus ne bi bila več parlamentarna stranka. "Bil bi unikum v svetu, da bi si stranka želela, da iz parlamentarne postane neparlamentarna stranka," je dejal. Verjame, da do tega ne bo prišlo in bo prevladal razum.