napaka

Zaradi nepremišljenosti zaposlenega na MZZ 200 Slovencev prejelo sporočilo: "Vsi ste aretirani"

A.S.
13. 5. 2021, 10.43
Posodobljeno: 13. 5. 2021, 10.43
Deli članek:

V torek je 200 uporabnikov storitev državne e-uprave prejelo SMS-sporočilo z nenavadno vsebino. Glasilo se je: "Vsi boste aretirani!".

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sporočilo je prejel tudi en od uporabnikov, ki je prek portala eVEM izrazil interes za cepljenje, poroča portal RTV MMC Slovenija. Omenjeni uporabnik je sicer čez manj kot eno uro prejel še eno sporočilo. Tokrat je šlo za opravičilo "zaradi neljubega pripetljaja pri testiranju masovnega pošiljanja sporočil z napačnim in neustreznim besedilom."

O neljubem pripetljaju so bili obveščeni tudi slovenski policisti. Na Generalni policijski upravi so za omenjeni portal potrdili, da ni prišlo do napada na informacijski sistem. Slednje so potrdili tudi na upravi za informacijsko javnost, ki je bila tako kot ministrstvo za javno upravo, obveščena o dogodku. 

Na ministrstvu za javno upravo so ugotovili, da je testiranje izvedla služba zunanjega ministrstva, ki bo skrbela za predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije, poroča MMC RTV Slovenija. Na ministrstvu so potrdili, da je sporočilo prejelo okoli 200 ljudi ter pojasnili, da je šlo za nepremišljenost sodelavca glede vsebine testnega sporočila in za napako pri določitvi kroga prejemnikov obvestila. Pojasniliso tudi, da so bili za testiranje uporabljeni samo kontaktni podatki oseb prijaviteljev.