Toda ponedeljek bo še suh in topel. Po večini države bo pretežno jasno, nekaj več oblačnosti bo na zahodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25, na vzhodu do 27 stopinj Celzija.

V torek bo bo sprva še sončno. Popoldne se bo na zahodu pooblačilo, pojavljati se bodo začele manjše padavine, menijo vremenoslovci na Agenciji za okolje (Arso). Nekaj stopinj manj bo.

V noči na sredo, dan prvega od ledenih mož, Sv. Pankracija, se bodo padavine od zahoda okrepile in razširile nad večji del države. Nastane lahko tudi kakšna nevihta. V sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in posameznimi nevihtami. Manj padavin bo na vzhodu, kjer bo pihal jugozahodnik.

Sv. Pankracij, Servacij in Bonifacij godujejo od 12. do 14. maja. in po izročilu poskrbijo za mokro in hladno vreme. V preteklosti so ledenim možem pripisali krivdo za mrzlo in mokro vreme, ki se ob še možnem prodoru polarne zračne mase lahko pojavi v maju. Za njimi 15. maja goduje sv. Zofija in ker na god sv. Zofije rado dežuje, so ji po ljudskem izročilu nadeli ime mokra oziroma uscana Zofka.