V priporu

20-letni snovalec napada iz Radovljice tarča medvrstniškega nasilja, smrt nameraval sejati tudi na Brezjah

L.K.
29. 4. 2021, 20.44
Posodobljeno: 29. 4. 2021, 20.50
Deli članek:

Varnostnim organom je uspelo preprečiti najhujše. Aretaciji se ni upiral.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Maščevanje naj bi bilo tisto, ki je 20-letnika z območja Radovljice gnalo, da je načrtoval umore nekdanjih sošolcev iz osnovne šole, ki jo je obiskoval od prvega do petega razreda, ter pedagogov. Kot poroča spletni portal 24ur, naj bi ga zasmehovali in se iz njega norčevali.

Preiskovalci so na njegovem domu našli seznam na več desetih straneh z imeni in lokacije napada, med katerimi je bila tudi bazilika Marije Pomagaj na Brezjah.

Pošiljka iz tujine

Kot še poroča spletni portal 24ur, se osumljeni, ki so ga pripadniki specialne enote prejšnji četrtek prijeli na njegovem domu – aretaciji se ni upiral –, trenutno nahaja v priporu na forenzičnem oddelku psihiatrije v Mariboru.

20-letnik je sredi marca preko temnega dela spleta naročil polavtomatsko pištolo znamke Glock in avtomatsko puško znamke Remington ter strelivo zanju. Pošiljko je zasegel ameriški urad za domovinsko varnost in o tem obvestil slovenske varnostne organe.

Niso ga obravnavali

Omenjeni spletni portal še piše, da 20-letnika na tamkajšnjem centru za socialno delo niso nikoli obravnavali, čeprav se je soočal s številnimi vedenjskimi in duševnimi težavami. Vključen ni bil niti v katerega od preventivnih socialnovarstvenih programov.