Odpoved nagradi

Urbanija je že širil govorice, seje pa še ni bilo konec

G.G./STA
29. 4. 2021, 11.14
Posodobljeno: 29. 4. 2021, 12.55
Deli članek:

Nov premik v mučni nadaljevanki o Slovenski tiskovni agenciji.

STA
Bojan Veselinovič

Člani nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije (STA) so v skladu z veljavno zakonsko ureditvijo odločali tudi o predlaganem sklepu o izplačilu spremenljivega dela prejemka za direktorja za poslovno leto 2020. Gre za nagrado direktorju, ki jo za poslovodstvo družb v državni lasti predvidevata t. i. Lahovnikov zakon in uredba o določilih najvišjih razmerij za osnovna plačila ter višine spremenljivih prejemkov direktorjev, navaja direktor STA Bojan Veselinovič v sporočilu medijem.

Nadzorni svet STA je nagrado odobril s sklepom, v katerem je zapisano, naj se izplača, ko bo normalizirano finančno stanje STA, a se je Veselinovič, kot trdi, že na isti seji temu prejemku odrekel. To bo tudi zapisano v zapisniku seje nadzornega sveta. Nekateri mediji so sicer poročali, da mu je nadzorni svet že potrdil izplačilo letne nagrade.

O tem, kako je prišlo do dezinformacije, ki so jo objavili nekateri mediji in jo je na Twitterju komentiral tudi direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija, pa navaja, da lahko sklepa "po tem, da je eden izmed članov nadzornega sveta STA zapustil sejo, še preden sem že na seji povedal, da se izplačilu te nagrade za uspešno poslovanje v letu 2020 dokončno in v celoti odrekam".

Urbanija je namreč zapisal, da je brez besed, ko se je dal Veselinovič nagraditi z dvema plačama, ob tem, da so bile zaposlenim izplačane nagrade v višini le okoli 300 evrov in ob tem, ko hkrati vsem grozi, da bo potopil podjetje v dobrem mesecu.

Veselinovič je sicer danes sporočil tudi, da je vladni urad za komuniciranje (Ukom) danes zavrnil tudi plačilo zahtevka za opravljanje javne službe za marec. Danes tako mineva že 119. dan, od kar STA opravlja javno službo brez plačila s strani države, nadaljujejo pa se tudi "aroganca, laži, blatenje, netenje konfliktov v kolektivu STA in sprenevedanje".