ostro

Šarec o času, "ko te vlade ne bo več", Janša o vračanju turističnih bonov, koronadodatkov in nadomestil

R.T.
25. 4. 2021, 13.44
Posodobljeno: 25. 4. 2021, 13.58
Deli članek:

Nekdanji predsednik vlade je najavil konec brezglavega trošenja javnega denarja, tudi aktualni premier ni šparal jezika.

Primož Lavre
Janez Janša in Marjan Šarec

"Vedno sem spoštoval institucije, tudi Policijo, in še vedno je tako. Vendar je na Policiji, da razmisli, kako bo v bodoče ukrepala ob takšnih in drugačnih protestih. Ni namreč pravično, da verniki, ki ne spoštujejo odloka in se udeležijo obreda, dobijo samo opozorilo, mamica ali očka, ki pojesta rogljiček na prostem pa 400 evrov kazni," je bil jasen Šarec. 

Pred državnim praznikom, dnevom upora, se je oglasil prvak LMŠ in nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec in navedel, naj bo to praznik poguma vseh inštitucij v državi in vseh državljank in državljanov. "Prišel bo čas, ko te vlade ne bo več. Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje. Razveljavitev vseh PKP zakonov s podtaknjenimi členi vred, vrnitev v prvotno kadrovsko stanje na vseh institucijah, kjer se je nezakonito in politično kadrovalo, konec brezglavega trošenja javnega denarja, ki ga bodo morali vračati še dolgo naši vnuki, konec ideološkega nebulozništva, spoštovanje medijev in nevladnih organizacij…Predvsem pa jasno komuniciranje in spoštovanje državljank in državljanov. Skratka, z eno besedo, normalizacija," je pripisal. 

Janša mu je odgovoril

Na Šarčev zapis se je odzval premier Janez Janša. Ni mu ostal dolžan. "Sedaj veste, kaj vas čaka, če boste volili stranko LMŠ. Razveljavili bodo PKP zakone in vi boste morali vračati turistične bone, nadomestila za čakanje na delo, nadomestila za skrajšani delovni čas, solidarnostne dodatke upokojencem in študentom, korona dodatke...," je odgovoril.