ljudje so se dobro pripravili

FOTO: Zastoji na mejnih prehodih z južno sosedo

A.S./STA
24. 4. 2021, 13.59
Posodobljeno: 24. 4. 2021, 14.23
Deli članek:

Ljudje so se dobro pripravili in imajo s sabo potrebno dokumentacijo za prestop meje.

HAK
Zastoj na mejnem prehodu Obrežje.

Ob sončnem koncu tedna in s sprostitvijo nekaterih protikoronskih omejitvenih ukrepov se je pričakovalo, da se bodo ljudje v večji meri odpravili bodisi na izlet po državi ali pa na hrvaško obalo. Na mejnih prehodih s Hrvaško tako nastajajo zastoji.

HAK
Zastoji na mejnem prehodu Jelšane.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Petrina, Vinica, Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje. Tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec je za STA pojasnila, da so se ljudje za prehod čez mejo dobro pripravili in imajo v veliki večini s sabo vso potrebno dokumentacijo in dokazila. Kakšnih težav na mejah zaradi tega ni.

HAK
Zastoji na mejnem prehodu Gruškovje.

Za vstop na Hrvaško je sicer potreben negativen PCR ali hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur. Ta ni potreben za tiste z dokazilom, da so v zadnjih 180 dneh preboleli covid-19 ali da so bili cepljeni. Od drugega odmerka mora miniti najmanj 14 dni.

Izjema so poleg več drugih skupin, med katerimi so denimo potniki v tranzitu, tudi otroci do sedmega leta starosti, če potujejo s starši ali skrbniki, ki sami izpolnjujejo epidemiološke pogoje za vstop na Hrvaško.