Nekdo tukaj laže

Zavod za blagovne rezerve o poravnavi: Gale ponudbo zavrnil, ker je želel več denarja

S.R./STA
22. 4. 2021, 15.56
Posodobljeno: 22. 4. 2021, 15.56
Deli članek:

Žvižgač Ivan Gale pravi, da so od njega zahtevali nemogoče, na Zavodu za blagovne rezerve na drugi strani trdijo, da je on od njih zahteval preveliko.

Bobo
Ivan Gale bo svojo pravico še naprej iskal po redni poti.

Zavod je Galeta odpustil oktobra lani, in sicer po tistem, ko je Gale v javnosti spregovoril o domnevnih nepravilnostih zavoda za blagovne rezerve pri nabavah zaščitne opreme v času prvega vala epidemije covida-19.

Že včeraj smo poročali, da je trenutno najbolj razvpiti slovenski žvižgač Ivan Gale zavrnil sodno poravnavo z Zavodom RS za blagovne rezerve, ki ga je odpustil oktobra lani. Kot je pojasnil sam, je načelno že sklenjen dogovor z zavodom na koncu raztrgal, ker je zavod želel na koncu vnesti nekatere dodatne zahteve, ki so zanj nesprejemljive. Sam je dejal, da se je z 54.146 evri poravnave strinjal, tudi o vsebini same poravnave so bili že dogovorjeni, pri čemer je soglašal tudi, da se v poravnavo ne zapiše, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita. Absolutno nesprejemljive pa so bile po njegovih besedah poznejše dodatne zahteve, da se odpove vsem morebitnim zahtevkom, povezanih s samim prenehanjem delovnega razmerja, da javno ne govori o poravnavi, razen tega, da je bila sklenjena, ter da bi v prihodnje med seboj komunicirali korektno in spoštljivo.

Razlog naj bi bil v premajhnem znesku

Na Zavodu na drugi strani trdijo, da je Gale predlagal sodno poravnavo v primeru njegovega odpusta v znesku več kot 70.000 evrov. Gale po njihovih navedbah na nižjo ponudbo ni pristal, poleg tega pa je "nespoštljivo do zavoda prekinil postopke in pričel nekorektno in enostransko komunicirati podrobnosti". Tako je Gale po trditvah zavoda predlagal poravnavo v znesku 24 mesečnih plač, kar znese več kot 70.000 evrov. Kot so še zapisali, se je postopek poravnave "odvijal v smeri 18 mesečnih plač", kar pa da ni bilo sprejemljivo za Galeta.

"Prav tako je nespoštljivo do zavoda prekinil postopke in pričel nekorektno in enostransko komunicirati podrobnosti izvedenih postopkov. Očitno vse le z namenom, da zgodbo samooklicanega žvižgaštva unovči zgolj v primeru izplačila več kot 70.000 evrov vredne odškodnine," so zapisali v odzivu na Galetove navedbe.

Kot so še dodali, so vse aktivnosti, ki se izvajajo v imenu zavoda,"usmerjene k zaščiti interesa zavoda in v smeri maksimalno racionalnih dogovorov. Potez posameznikov, tudi bivših zaposlenih, zavod podrobneje ne komentira, dokler ne posegajo v dobro ime ali ugled zavoda. Takrat pa bo zavod sprožil vsa pravna sredstva, da zaščiti svoj interes," so še zapisali.