Twitter

Janša izzval Čeferina, a se je ustrelil v koleno

R.T.
19. 4. 2021, 15.40
Posodobljeno: 19. 4. 2021, 20.45
Deli članek:

Zahteval je dokaze, poslali so mu jih protestniki.

STA
Janez Janša

Predstavniki samooklicane protestne ljudske skupščine, ki so v epidemičnem letu večkrat preplavili ulice Ljubljane, so izpostavili, da naj bi se predsednik vlade na Twitterju tokrat ustrelil v koleno. Janez Janša je namreč poobjavil izjavo odvetnika Aleksandra Čeferina, ki je dejal, da je policija kaznovala posameznike zaradi nošenja dežnikov z zapisi proti vladi.

“No, kdo je bil zaradi tega kaznovan, g. Čeferin? Za predsednika @UEFA  se pa res ne spodobi, da tako debelo laže,” je tvitnil Janša. “Ime in priimek kaznovanega, prosim. Ker če bi bilo to res, gre za hudo prekoračitev pooblastil in zlorabo položaja sodišča ali inšpekcije,” je dodal.

Twitter
Takole ga je izzval.

Protestniki so ob tem izpostavili, da so bili na lanski božični dan vsaj trije posamezniki “s strani policistov policijske uprave Ljubljana kaznovani med sprehodom po ljubljanskih ulicah zgolj zaradi nošenja dežnikov s protivladno vsebino.” Šlo naj bi za Teo Jarc, Sanjo Fidler in Braneta Solceta. “Ves čas sprehoda po ulicah so ohranjali več-metrsko varnostno razdaljo, ki je bila zagotovo večja od mnogih drugih priložnostnih sprehajalcev v mestu (hkrati so uporabljali tudi maske, čeprav takrat to sploh ni bilo predpisano na odprtem). Edina podrobnost, v kateri so se razlikovali od vseh ostalih sprehajalcev po Ljubljani v tistem času, so bili dežniki s protivladnimi slogani,” so zapisali protestniki.

upor.si
Zaradi protivladnega dežnika je dobila globo.

Ob tem so zapisali, da policija “po direktivah nepreklicno odstopljenega ministra za notranje zadeve že več mesecev izvaja povsem očitno politično represijo nad izražanjem kakršnegakoli mnenja v javnem prostoru,” Janši pa so sporočili, da je bil že “skrajni čas”, da je to priznal tudi sam.