Malček na poganjalčku

Po prometni nesreči na Rudniku se je oglasila Romana Tomc, policija pojasnila

R.T. / Necenzurirano
16. 4. 2021, 11.51
Posodobljeno: 16. 4. 2021, 12.15
Deli članek:

V sredo pozno popoldne se je na Rudniku v Ljubljani zgodila prometna nesreča. V njej sta bila po podatkih Policijske uprave Ljubljana udeležena voznica osebnega vozila in otrok na poganjalcu.

Mediaspeed
Poslanka je priznala, da je bila udeležena v nesreči in da je opravila test alkoholiziranosti, a pravi, da sama ni povzročiteljica nesreče.

Preverjanje spletnega portala necenzurirano.si je pokazalo, da je prometno nesrečo povzročila evropska poslanka in dolgoletna članica SDS Romana Tomc. Nesreča se je zgodila v neposredni bližini njenega doma.

Dodatne okoliščine je razkrilo policijsko poročilo o nesreči: »Voznica je ob vključevanju v promet odvzela prednost otroku, ki se je pri tem lažje poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.« Danes so na PU Ljubljani priznali, da je pri zapisu prišlo do napake in se opravičili. »Policisti o dogodku vodijo prekrškovni postopek, ki pa še ni končan.« To je na Twitterju sporočila tudi Romana Tomc. Dejala je, da ji na mestu dogodka ni bila izrečena globa, in da je šlo »zgolj za nesrečen dogodek s srečnim koncem«.

Pisarna evropske poslanke: Tomčeva res udeležena v nesreči

Nesrečo, do katere je prišlo na ozki cesti brez pločnika, kjer je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro, je včeraj opazilo več očividcev. Eden od njih nam je zaupal: »Ponesrečen je bil majhen otrok na poganjalčkuu, ki je bil v spremstvu družine, pravkar so ga prišli iskat z rešilcem. Videli smo, da je imel okrvavljeno glavo.« Kot je pojasnil sogovornik, je Tomčeva z očetom v nesreči poškodovanega otroka čakala na policijo, potem ko je reševalno vozilo odpeljalo otroka in njegovo mater.

Google Street View
Nesreča se je zgodila v neposredni bližini njenega doma.

V pisarni evropske poslanke so potrdili, da je »gospa Tomc res bila udeležena v prometni nesreči«. »Policija je na mestu nesreče opravila ogled in bo predvidoma pripravila poročilo, globa ni bila izrečena,« so zatrdili v njeni pisarni. Dodali so, da test alkoholiziranosti ni pokazal prisotnosti alkohola in da med vožnjo ni uporabljala mobilnega telefona.

Romana Tomc je že vrsto let ena najvidnejših članic stranke SDS. Leta 2011 je bila na njeni listi izvoljena za poslanko državnega zbora in nato postala njegova podpredsednica, dokler ni leta 2014 odstopila. Takrat je bila v očeh nekaterih tujih diplomatov svež, neobremenjen veter, celo najprimernejša kandidatka za morebitno naslednico Janeza Janše, ki so ga takrat bremenile ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije.

Leta 2014 je kandidirala na evropskih volitvah in odšla v Bruselj. V Evropskem parlamentu je med aktivnejšimi slovenskimi poslanci, njena glasovanja pa v veliki večini odražajo stališča SDS, čeprav velja za pripadnico zmernejše struje v stranki. V začetku lanskega leta je bila med manjšino evropskih poslancev Evropske ljudske stranke (EPP), ki so nasprotovali resoluciji o slabšanju vladavine prava na Madžarskem. Lani jeseni je glasovala tudi proti mehanizmu, ki izplačevanje evropskih sredstev državam članicam EU pogojuje s spoštovanjem načel pravne države, temeljnih pravic in demokracije. V bran Viktorju Orbanu in madžarskemu Fideszu je stopila tudi na srečanju desnosredinske EPP marca letos, kjer pa je Fidesz še pred glasovanjem o izključitvi sam izstopil iz najvplivnejše evropske politične družine.