dela v Trstu in ljubi Ljubljančana

Igra policistko Magdalenco, orožja in akcijskih filmov ne mara

Marjana Vovk
15. 4. 2021, 21.00
Deli članek:

V zabavni oddaji Pri Črnem Petru za red in disciplino skrbita komandir Bogo (Gregor Podričnik) in zagnana sveža policistka Magdalenca. Slednjo igra Tina Gunzek, Celjanka, ki živi na Krasu, dela v Trstu in ljubi Ljubljančana.

Planet TV
Tina Gunzek kot policistka Magdalenca

Policistka Magdalenca je strašno zagnana in pogumna, predana svojemu delu, vedno pripravljena na akcijo in obožuje orožje. Temu primerno ni preveč ženstvena, ampak skoraj moški v ženski obliki, pojasni Tina, ki ji v tem pogledu ni prav nič podobna. Nikoli si ni želela postati policistka, orožje jo straši, niti ni ljubiteljica akcijskih filmov. »Mislim, da sem daleč od adrenalinskega tipa človeka.«

Dvaintridesetletna Tina, ki se je rodila in odraščala v Celju, se je z igro srečala šele v tretjem letniku srednje šole, ko se je na povabilo direktorja pridružila amaterskemu gledališču Zarja. »Ne vem, kaj se je zgodilo v tistih dveh letih, ampak jaz sem se takrat čisto zaljubila v ta način dela in nisem videla nobene druge alternative. Na hip sem se odločila, da grem na akademijo,« je pred leti pojasnila v intervjuju za SiGledal.

Po diplomi iz dramske igre na AGRFT je najprej dobri dve leti delala kot svobodna umetnica, nato pa leta 2014 postala članica Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Tam je našla tudi ljubezen: igralca Primoža Forteja, ki se ga spomnimo kot simpatičnega Gušta iz serije Ena žlahtna štorija. Par zdaj z otrokoma, štiriletno Olivijo in skoraj dveletnim Vorancem, živi v prelepi kraški hiški v Gorenjah pri Divači. Tam so si ustvarili sanjsko domovanje.

osebni arhiv
S Primožem Fortejem sta par že kakih osem let.