naročanje

Upravne enote bodo od torka delovale enako kot pred aprilom

A.S./STA
12. 4. 2021, 16.38
Posodobljeno: 12. 4. 2021, 16.38
Deli članek:

V skladu z epidemiološkimi ukrepi se je treba za obisk upravne enote predhodno naročiti.

Bobo
Delo na upravnih enotah bo od torka enako kot pred 1. aprilom.

Upravne enote bodo v skladu s sklepom vlade od torka delovale enako kot pred 1. aprilom, pri čemer bodo še naprej upoštevale ukrepe in priporočila za zajezitev širjenja epidemije covida-19. Zagotovile in prilagodile bodo število zaposlenih glede na potrebe delovnega procesa ter strank, omejitev na 20 odstotkov zaposlenih tako ni potrebna.

V skladu z epidemiološkimi ukrepi se je treba za obisk upravne enote predhodno naročiti po telefonu ali elektronsko, s posredovanjem naročila na e-naslov upravne enote ali v obliki klasične pošte, kar še zlasti velja za velike upravne enote oziroma Upravno enoto Ljubljana, so na ministrstvu za javno upravo zapisali v sporočilu za javnost. Nenaročene stranke bodo sprejemale zgolj v primeru urejanja nujnih zadev, ki jih ni mogoče odložiti na kasnejši čas.

Do preklica je število strank oz. obiskovalcev v prostorih, hodnikih, predprostorih oz. avlah omejeno, plačilni promet (plačilo upravne takse) prioritetno poteka z uporabo plačilnih ali kreditnih kartic oz. brezgotovinsko.

V prostorih upravne enote je obvezno nositi zaščitno masko, spoštovati primerno varnostno razdaljo in si razkuževati roke. Zadrževanje in zbiranje večjega števila oseb pred poslovno zgradbo je dovoljeno samo v skladu z veljavnimi odloki in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede na epidemiološko stanje na posameznem območju Slovenije, so še dodali na ministrstvu.