Kot pred 1. aprilom?

Minister Hojs ni naklonjen predlogu z izjemami, bil naj bi za odpravo policijske ure za vse

C.E.
8. 4. 2021, 19.26
Posodobljeno: 8. 4. 2021, 22.15
Deli članek:

Otroci se s ponedeljkom vračajo v šole, šport naj bi spet dobil zeleno luč. Kaj bo s preostalimi ukrepi?

Bobo
Fotografija je simbolična

Svetovalna skupina za covid-19 na Brdu pri Kranju predstavlja predloge sprememb vladni ekipi, ki bo, kot se rad izrazi premier Janez Janša, »pretresla« možnosti in po potrebi spremenila tako imenovani semafor sproščanja ukrepov.

Ministrica za šolstvo Simona Kustec, ki (ne)obvladuje tudi področje športa (z vrhunsko absurdnim dekretom je hote ali nehote za 11 dni prepovedala delo vrhunskim slovenskim športnikom), je obljubila, da si bo prizadevala za vrnitev športa v čim večjem obsegu, vrnili naj bi se na stanje pred 1. aprilom.

Poročali smo že, da naj bi svetovalna skupina predlagala tudi spremembo policijske ure, ki ji po nareku oblasti ne smemo reči policijska ura, ampak omejitev gibanja v določenem času. Predlagajo, da ta sporen ukrep ne bi veljal za posameznike in člane istega gospodinjstva, kar se marsikomu zdi precej nenavadno. Po poročanju Televizije Slovenije se ta predlog nekaterim ministrom iz vrst SDS zdi nepremišljen, saj da »dopušča preveč možnosti in manevrskega prostora za zlorabe«. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs naj bi zato predlaga, da se policijska ura odpravi, za vse prebivalce.

Kmalu bomo izvedeli, kaj bo prinesla razprava in kakšna bo odločitev vlade.