"podpora zakonu o vodah vredna obsojanja"

Čoklova, ki začasno vodi Desus: Poslanci Desus nočejo dojeti, da smo prestopili v opozicijo

A.S./STA
6. 4. 2021, 20.04
Posodobljeno: 6. 4. 2021, 20.28
Deli članek:

Po njeni oceni je neprimerno in obsojanja vredno, da poslanci DeSUS zaradi lastnih računic glasujejo proti stališčem stranke.

Mediaspeed
Brigita Čokl

Čoklova je dejala za Kanal A, da želi do kongresa stranko poenotiti in ji vrniti moralno-etični kodeks.

Brigita Čokl, ki do kongresa začasno vodi DeSUS, je v pismu članom stranke zapisala, da je podpora poslancev DeSUS koalicijskemu zakonu o vodah vredna obsojanja. Čoklova je v pismu, ki ga je po poročanju Kanala A poslala prvi dan svoje funkcije, zapisala, da so za trenutno razklanost stranke kriva "dejanja glavnih akterjev". Moti jo tudi dejstvo, da je splošna politična situacija privedla do razkola na leve in desne. Pozvala je k odločanju za blaginjo ljudi, ne politične elite.

Ocenjuje, da je neprimerno in obsojanja vredno, da poslanci DeSUS zaradi lastnih računic glasujejo proti stališčem stranke. "Poslanci nočejo dojeti, da smo prestopili v opozicijo. Poslanci so osvojili neko svojo držo, ki je zagotovo podkrepljena s strani vodilne stranke. Glede na to, da pa so naši poslanci izrazili, da ne mislijo več nastopati na naslednjih volitvah, je jasno, da želijo obdržati svoj mandat," je dejala za Kanal A.

Poslanci vse očitke zavračajo

Po poročanju televizije poslanci vse očitke zavračajo in zatrjujejo, da delujejo v skladu z držo zmerne opozicije. Čoklova medtem pričakuje, da bodo sedli za skupno mizo in si nalili čistega vina.