V ŽIVO

Pahor je začel posvet, govori minister Poklukar! Kmalu se bodo odločili, kako strogi ukrepi bodo v začetku aprila

G.G./STA
28. 3. 2021, 08.14
Posodobljeno: 28. 3. 2021, 10.10
Deli članek:

Na Brdu pri Kranju bo pred očmi slovenske javnosti potekal posvet predstavnikov nekaterih strank in stroke na temo ukrepov za zajezitev epidemije covida-19.

STA
Vsi pomembni korona sestanki potekajo na Brdu pri Kranju.
PRENOS V ŽIVO.

Kratek uvod je pripadel predsednik države Borutu Pahorju, nato pa je vsebinsko razprava začel minister za zdravje Janez Poklukar.

Skupina ima po neuradnih informacijah TV Slovenija več predlogov, med drugim popolno zaprtje države. To naj bi bilo do 14-dnevno, skoraj zagotovo pa naj bi bile prihodnji teden zaprte nekatere trgovine in gostinski lokali, pa tudi šole.

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je v soboto napovedal, da bo posvetovalna skupina končno odločitev sprejela danes na Brdu pri Kranju. Ali popolnoma zapreti javno življenje ali ne, je treba vprašati vse partnerje. "Če bi gledali samo z epidemiološkega vidika, potem da, ampak je zelo pomembno pogledati še kaj drugega," je dodal.

Epidemiološke razmere v državi se tudi zaradi širjenja angleške različice slabšajo. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je v petek znašalo 927, med regijami se v rumeno fazo uvršča samo še Posavje. Število hospitaliziranih pa se je včeraj celo malenkost zmanjšalo.