Slovenija

V NSi ocenili, da je bil vstop v vlado pravilna odločitev

C.E./STA
27. 3. 2021, 16.01
Posodobljeno: 27. 3. 2021, 16.02
Deli članek:

"V vladi vztrajamo, ker hočemo ustvariti spodbudno okolje za življenje in delo," je na posvetu stranke poudaril predsednik NSi Matej Tonin.

Primož Lavre
Predsednik NSi Matej Tonin

"Prevladala je ocena, da je bil vstop v vlado pred letom dni pravilna odločitev, hkrati pa je vodstvo stranke med udeleženci posveta dobilo podporo, da v vladi vztrajamo in Slovenijo še naprej moderniziramo," so sporočili iz NSi. Kot je pojasnil Tonin, hočejo ustvariti spodbudno okolje za življenje in delo, da bi ljudje svoje znanje in potenciale lahko razvijali doma. "Mladim in izobraženim pa se ne bi bilo treba izseljevati v tujino," je dodal.

Prisotni člani stranke so izrazili podporo ministrski ekipi NSi in vodstvu stranke ter posebej izpostavili pozitivne premike, ki jih ministri dosegajo na svojih resorjih. V razpravi je bilo slišati, da je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec z zagonom številnih gradbenih projektov in modernizacijo železnic ključno prispeval k splošni rasti gradbenega sektorja, so navedli.

Ministrstvo za delo pod vodstvom Janeza Ciglerja Kralja je s pravočasnimi in pravilno izbranimi ukrepi pomagalo ohraniti približno 300.000 delovnih mest. Slovenija je zato v skupini evropskih držav, ki beležijo najmanjšo rast števila brezposelnih. Minister za obrambo Matej Tonin pa je v zelo kratkem času uspel negativne kadrovske trende v Slovenski vojski obrniti navzgor in najti soglasje za večje investicije v slovenski obrambni sistem, so še povzeli ugotovitve s posveta.

NSi je kot parlamentarna stranka z dolgo politično tradicijo in dobro razvito terensko mrežo po njihovih navedbah pripravljena tudi na morebitne predčasne volitve. "Na njih bomo nastopili enotno, z močnimi in prepoznavnimi kandidati ter izstopajočim volilnim programom," so napovedali.

Letnega posveta so se udeležili predsedniki občinskih in regijskih odborov, župani, občinski svetniki in člani organov stranke na državni ravni. Govorniki iz vrst vodstva stranke so po njihovih navedbah poudarili, da zna NSi zaradi načina dela in aktivne komunikacije z vsemi poslanskimi skupinami v državne zboru zagotoviti potrebno večino za sprejem rešitev, ki jih pripravijo ministri iz vrst NSi.